MİLFÖYDEN ŞÖBİYET TATLISI TARİFİ

https://yemek.com/tarif/milfoyden-sobiyet-tatlisi/ | Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adetmilföy hamuru

    İçi için:

  • 100 gramfıstık içi(ya da ceviz)
  • 1/2 su bardağısüt
  • 1,5 yemek kaşığıirmik

    Şerbeti için:

  • 2 su bardağıtoz şeker
  • 2 su bardağısu
  • 1 çay kaşığılimon suyu

    Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı

Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Şerbetin ılık tatlının sıcak olmasına dikkat edin. Tatlı ılıdıktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletirseniz, daha lezzetli olacaktır.

Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harcını yaparak işe başlayın. Bir tencereye süt ve irmiği koyarak, koyulaşana kadar pişirin. Kaynayıp, koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve ılıması için dinlendirin.
  2. Daha sonra şerbetini hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatmaya başlayın, şeker eridikten sonra limon suyunu koyun ve ocaktan alın.
  3. Her bir tekli milföyü 4 ayrı kareye bölün.
  4. İçine ister fıstık, isterseniz de ceviz koyun. Kaymaktan da yeteri kadar koyup üçgen şeklinde kapatın.
  5. Bir borcama dizin, diğer taraftan tereyağını eritin. Eriyen tereyağını üzerlerine tek tek sürün.
  6. 180 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra şerbeti dökün.
  7. Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun.

Yorumlar