Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adetmilföy hamuru
- 100 gramfıstık içi(ya da ceviz)
- 1/2 su bardağısüt
- 1,5 yemek kaşığıirmik
İçi için:
- 2 su bardağıtoz şeker
- 2 su bardağısu
- 1 çay kaşığılimon suyu
Şerbeti için:
- 2 yemek kaşığıtereyağı
Üzeri için:
Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Şerbetin
ılık tatlının sıcak olmasına dikkat edin. Tatlı ılıdıktan sonra
buzdolabında 1-2 saat bekletirseniz, daha lezzetli olacaktır.
Milföyden Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcını yaparak işe başlayın. Bir tencereye süt ve irmiği koyarak, koyulaşana kadar pişirin. Kaynayıp, koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve ılıması için dinlendirin.
- Daha sonra şerbetini hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatmaya başlayın, şeker eridikten sonra limon suyunu koyun ve ocaktan alın.
- Her bir tekli milföyü 4 ayrı kareye bölün.
- İçine ister fıstık, isterseniz de ceviz koyun. Kaymaktan da yeteri kadar koyup üçgen şeklinde kapatın.
- Bir borcama dizin, diğer taraftan tereyağını eritin. Eriyen tereyağını üzerlerine tek tek sürün.
- 180 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra şerbeti dökün.
- Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder