Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetyumurta
- 1/2 çay bardağıyoğurt
- 1/2 çay bardağısıvı yağ
- 1/2 çay bardağısüt
- 1 çay kaşığısirke
- 1/2 paketkabartma tozu
- 2.5 su bardağıun
- 1 su bardağınişasta
Açmak İçin:
- 1 avuçince çekilmiş ceviz içi
İçi İçin:
- 2 su bardağısu
- 1,5 su bardağıtoz şeker
- 2 damlalimon suyu
Şerbeti İçin:
- 50 grameritilmiş tereyağı
Üstüne Dökmek İçin:
Midye Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Şerbet
soğuk, tatlı ise sıcak olmalıdır. Tüm malzemelerinizin oda ısısında
olması, daha güzel ve kolay açılan bir hamur elde etmenizi sağlar.
Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğurun ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve üstünü nemli bir bezle örterek yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- Ardından nişasta serptiğiniz tezgahta her bir hamuru ellerinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın ve 6 adet hamuru üst üste koyup, tekrar bir merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince olacak şekilde açın.
- Açtığınız hamuru sıkı sıkı bir rulo yapın ve 1 parmak genişliğinde olacak şekilde bıçakla kesin
- Her bir rulo parçasını rulo kısmı altta kalacak şekilde merdaneyle tekrar çay tabağı kadar açın, içine ceviz içi koyun ve yarım ay şeklinde kapatıp, yağladığınız fırın tepsisine dizin.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üstlerine eritilmiş tereyağı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Tatlıyı fırından alır almaz, üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekip soğuyana dek bekleyin. Ardından servis edin.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder