Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adettavuk göğsü
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 5-6 adetmantar
- 2 yemek kaşığısüt
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 tatlı kaşığıiri çekilmiş karabiber
- 1/4 demetdereotu
Mantarlı Tavuk Tarifinin Püf Noktası
Tavukları marine etmek, daha yumuşak ve daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır.
Mantarlı Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz mantarlarla beraber 180 derecelik fırında üzerini kapatarak, 15 dakika pişirebilirsiniz.
Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları 1-2 saat önceden süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle birlikte buzdolabında marinasyona bırakın.
- Mantarların kabuklarını soyun veya nemli bir peçete yardımıyla temizleyin.
- Temizlenen mantarları iri iri doğrayın.
- Tavayı ısıtın ve ısınan tavada zeytinyağını ısıtın. Mantarları ilave edin ve soteleyin. Mantarlar suyunu salıp çekince hafif tuz ve karabiberle aromalandırın.
- Mantarları tahta kaşık yardımıyla tavadan alın ve aynı tavada marine olmuş tavukları pişirin.
- Tavukların iki tarafı da iyice pişince, mantarları ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla hafif çevirin.
- Servis tabağına alın ve ince kıyılmış dereotlarıyla sunumunuzu tamamlayın. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder