Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paketpenne makarna
- 10 adetmantar
- 2 daltaze kekik
- 1+1/2 yemek kaşığıtereyağı
- 1 tatlı kaşığıiri çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığıiri çekilmiş deniz tuzu
- 5 su bardağısu
Mantarlı Makarna Tarifinin Püf Noktası
Mantarları
yıkamak yerine baş kısımındaki kabuğunu soyun ve nemli bir bezle
temizleyin. Mantarı çok fazla suyla temas ettirmek kararmasına sebep
olacaktır.
Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine tuz ilave edin.
- Makarnayı kaynayan suya ilave edin. 7-8 dakika haşlayın ve süzün. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve süzülen makarnayı ilave edin.
- Makarna tenceresinin kapağını kapatın ve 2-3 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakın.
- 1/2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve temizlenmiş mantarları tavada çevirin.
- Mantarlar suyunu salıp çekince tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Haşlanan makarnaları mantarların olduğu tavaya alın ve taze kekikle lezzetlendirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Mantarlı Makarna Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz tabağa almadan önce rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek yemeğinizin tadını zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder