Mantarlı Karides Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramayıklanmış karides
- 200 gramkültür mantarı
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 adetkuru soğan
- 4 dişsarımsak
- 3 adetdomates
- 4 adetyeşil biber
- 1 tatlı kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
Mantarlı Karides Güveç Tarifinin Püf Noktası
Ayıklanmış karidesleri son olarak ekleyin.
Mantarlı Karides Güveç Tarifinin Pişirme Önerisi
Sululuk oranına göre kullanacağınız domates miktarını azaltıp, arttırabilirsiniz.
Mantarlı Karides Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri ince ince dilimleyin.
- Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Mantarları nemli bir bezle silerek temizleyin. Sulanmaması için suda bekletmeyin, bol su altında yıkamayın.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Sırasıyla; doğranmış soğan ve sarımsakları renk alana kadar soteleyin.
- Doğranmış yeşil biber ve domatesleri ekleyin ve soteleme işlemini sürdürün. Küçük ebatlarda ise kesmeden arzuya göre dilimlediğiniz kültür mantarlarını ilave edin.
- Son olarak; ayıklanmış karidesleri ekleyin ve tüm malzemeyi yüksek ateşte 2 dakika kadar soteleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biber katın, karıştırın. Karides karışımını güveç kaplarına paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Tereyağını dört eşit parçaya bölüp, peynirlerin üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyip, nar gibi kızarana kadar fırınlayın. Uzayan kaşar peynirine karşı koymadan sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder