MANTARLI HAVUÇLU PİLAV TARİFİ



Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 grammantar
  • 2 adethavuç
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1,5 su bardağıpirinç
  • 1,5 çay kaşığızerdeçal
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 adetdefne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su

Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları temizleyin ve küp küp doğrayın. Havuçları da ince jülyen şekilde doğrayın.
  2. Bir tavaya birkaç yemek kaşığı kadar sıvı yağ aktarın. Havuçları aktarıp 2-3 dakika kadar kavurun. Ardından tavadan çıkarıp bir tabağa alın.
  3. Mantarları da bu tavada hafif kavurup bir tabağa alın.
  4. Pilav tenceresine tereyağını aktarın. Tereyağı eriyince pirinçleri ilave edin. Orta ateşte pirinçlerin rengi saydamlaşana kadar kavurun.
  5. Pilavınıza suyu, baharatları, mantar ve havucu aktarın. Güzelce karıştırıp kapağını kapatın.
  6. Suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin. Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatın.
  7. Pilavı kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra güzelce karıştırarak karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!

Yorumlar