Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
200 grammantar
2 adethavuç
2 yemek kaşığıtereyağı
1,5 su bardağıpirinç
1,5 çay kaşığızerdeçal
1 çay kaşığıkarabiber
1 adetdefne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su
Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları temizleyin ve küp küp doğrayın. Havuçları da ince jülyen şekilde doğrayın.
- Bir
tavaya birkaç yemek kaşığı kadar sıvı yağ aktarın. Havuçları aktarıp
2-3 dakika kadar kavurun. Ardından tavadan çıkarıp bir tabağa alın.
- Mantarları da bu tavada hafif kavurup bir tabağa alın.
- Pilav
tenceresine tereyağını aktarın. Tereyağı eriyince pirinçleri ilave
edin. Orta ateşte pirinçlerin rengi saydamlaşana kadar kavurun.
- Pilavınıza suyu, baharatları, mantar ve havucu aktarın. Güzelce karıştırıp kapağını kapatın.
- Suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin. Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatın.
- Pilavı
kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra
güzelce karıştırarak karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder