
Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 200 grammantar
- 2 adethavuç
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 1,5 su bardağıpirinç
- 1,5 çay kaşığızerdeçal
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 adetdefne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı ılık su
Mantarlı Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları temizleyin ve küp küp doğrayın. Havuçları da ince jülyen şekilde doğrayın.
- Bir tavaya birkaç yemek kaşığı kadar sıvı yağ aktarın. Havuçları aktarıp 2-3 dakika kadar kavurun. Ardından tavadan çıkarıp bir tabağa alın.
- Mantarları da bu tavada hafif kavurup bir tabağa alın.
- Pilav tenceresine tereyağını aktarın. Tereyağı eriyince pirinçleri ilave edin. Orta ateşte pirinçlerin rengi saydamlaşana kadar kavurun.
- Pilavınıza suyu, baharatları, mantar ve havucu aktarın. Güzelce karıştırıp kapağını kapatın.
- Suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin. Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatın.
- Pilavı kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra güzelce karıştırarak karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder