Mantarlı Izgara Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adettavuk göğsü
- 10 adetkültür mantarı
- 1/2 demetmaydanoz
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 2 dişsarımsak
- 1/2 şişesoda
Mantarlı Izgara Tavuk Tarifinin Püf Noktası
Soda, tavuğun sertliğini alıp, kuru bir tavuk göğsü yemenize engel olacaktır.
Mantarlı Izgara Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz minik güveçlere küp küp kestiğiniz tavuk göğüsleri ekleyip, fırında da pişirebilirsiniz.
Mantarlı Izgara Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini 2 parçaya bölün.
- Göğüsleri zeytinyağı, sarımsak, soda, tuz ve karabiberle marine edin.
- Izgarayı ısıtın ve tavukların iki yüzünü de iyice pişirin.
- Başka bir tavada tereyağını eritin, mantarları soteleyin. Sotelenen ve suyunu salan mantarlara tavukları ilave edip lezzetlerini karıştırın.
- Maydanozu ince ince kıyıp tavuk ve mantarlara ilave edin ve son bir kez çevirip, tavayı ocaktan alın. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Mantarlı Izgara Tavuk Tarifinin Servis Önerisi
Tabağa almadan önce 1 yemek kaşığı soya sosu ile lezzetlendirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder