Mantar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 400 grammantar
- 2 adetyumurta
- 2 su bardağıgaleta unu
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1,5 su bardağısıvı yağ
Mantar Kızartması Tarifinin Püf Noktası
Mantarları
yıkmayın. Kabuklarını soymak istemiyorsanız dışını güzelce temizleyin.
Mantarları, çok büyük değil de orta veya küçük kullanın.
Mantar Kızartması Tarifinin Pişirme Önerisi
Yağın kızgın olmasına dikkat edin.
Mantar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarlarının yüzeylerini ve içlerini ıslak ve temiz bir bez yardımıyla güzelce silin. Kabuklarını da hafifçe soyun.
- Bir kasede yumurtaları tuz ve karabiber ile çırpın. Bir kasenin içerisine de galeta ununu alın.
- Mantarları önce yumurta daha sonra galeta ununa bulayın, tüm mantarlara aynı işlemi uyguladıktan sonra bir tabağın içerisine alın ve buzdolabında 10 dakika soğutun.
- Bu sırada yağı güzelce kızdırın.
- Ardından mantar Altın sarısı renge dönen mantarları yağdan alın ve havlu kağıt serili bir tabağa koyup, fazla yağını alın.
- Üzerine tuz ve karabiber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantar Kızartması Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine sarımsaklı bir yoğurt hazırlayarak servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder