Mantar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramkültür mantarı
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- 4 daltaze soğan
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığıun
- 3 su bardağısüt
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Beşamel sos için:
- 1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
Mantar Graten Tarifinin Pişirme Önerisi
Damak
tadınıza göre dilimlediğiniz mantarları, beşamel sos ile birlikte
kavurmadan çiğ olarak da fırınlayabilirsiniz.Beşamel sosa arzuya göre
rendelenmiş muskat cevizi ekleyebilirsiniz.
Mantar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sulanmaması için nemli bir bezle temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.
- Taze soğanları incecik kıyın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Mantarları yüksek ateşte 2- 3 dakika kadar soteleyin. Taze soğanları ekleyin, karıştırın.
- Sotelenen mantarları ısıya dayanıklı fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Yağ köpürünce unu azar azar ekleyin ve karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.
- Soğuk sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin, karıştırın.
- Beyaz sosların kraliçesi beşamel sosu, sotelenmiş mantarların üzerini kaplayacak şekilde fırın kaplarına paylaştırın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika peynirler eriyene kadar pişirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleri ile servis edip, sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder