MAKLUBE TARİFİ


 

Maklube tarifi için malzemeler

Malzemeler
  • 1 patates
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için
  • Maydanoz

Maklube Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de Ramazan sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın. Pirinci yıkayın. AYrı bir tencerede tereyağında pirinci kavurun. Patateslerin üzerine alın. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin. Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin. Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın.

Yorumlar