Maklube tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 1 patates
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 250 gr kuşbaşı dana eti
- 1 soğan
- 50 gr tereyağı
- 2.5 su bardağı ılık su
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
Maklube Nasıl Yapılır
Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile siz de Ramazan sofralarınızı
hazırlayabilirsiniz. Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun.
Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz
ve karabiber ile tatlandırın. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde
doğrayıp kızartın. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin.
Üzerine etleri yerleştirin. Kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın.
Pirinci yıkayın. AYrı bir tencerede tereyağında pirinci kavurun.
Patateslerin üzerine alın. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş
ekleyin. Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10
dakika dinlendirin. Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika
bekletin. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder