Lor Peynirli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvisi için:
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz zencefil
Mereng için:
3 adet yumurta beyazı
100 gram pudra şekeri
Tuzlu Karamel için:
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağıkrema
1/4 çay kaşığıkaya tuzu
Lor Peynirli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tabanı
hazırlamak için, yulaflı bisküvileri un haline gelene dek rondodan
geçirin. Tereyağını eritin ve bir kasede rondodan geçirdiğiniz
bisküvileri, tereyağını, Hindistan cevizini, toz zencefili, tarçını ve
bir çimdik tuzu hamur haline gelene dek yoğurun.
- Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı serin ve hamuru kenarlara da gelecek şekilde yayın. Buzlukta 20 dakika bekletin.
- Kremasını
hazırlamak için, geniş bir kaseye yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyip
bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Ardından yumurtaları karışım
içerisine teker teker ekleyerek yedirin.
- Buzlukta beklettiğiniz tabanı çıkarın ve krema karışımını üzerine ekleyin.
- Fırını
170 dereceye ayarlayın ve fırının içerisine 1 kase su koyun.
Hazırladığınız cheesecake'i fırına verin ve yaklaşık 50 dakika-1 saat,
kontrollü olarak üzeri kızarana dek pişirin.
- Piştikten
sonra cheesecake'i fırından çıkarmayın. Fırının kapağını aralayıp, fırın
soğuyana dek bekletin. Oda sıcaklığına getirdiğiniz cheesecake'i
buzdolabında 1 gece bekletin.
- Tuzlu karameli hazırlamak
için bir tavaya toz şekeri ekleyin ve orta ateşte şeker eriyene dek
ısıtın. Eriyen şeker, karamel rengini aldığında üzerine kremayı ekleyin
ve hızlıca çırpın. Son olarak tuzu ilave edip, karıştırıp ocaktan alın.
- Merengi
hazırlamak için pudra şekeri ve yumurta beyazını benmari usulü yumurta
akları beyazlaşıncaya dek sürekli olarak çırpın. Ardından hemen ocaktan
alın.
- Tezgahta, mikser yardımıyla karışım sertleşene dek
çırpın. Hazır olan merengi pastanın üzerine dilediğiniz şekli vererek
yayın. Pürmüz yardımıyla üzerlerini kızartın.
- Hazırlamış olduğunuz karamel sosu üzerine veya kenarına gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder