LOR PEYNİRLİ CHEESECAKE TARİFİ (UYGUN BÜTÇELİ TATLI)


Lor Peynirli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

    Bisküvisi için:

  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

    Kreması için:

  • 500 gram tam yağlı lor peyniri
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin

    Mereng için:

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 100 gram pudra şekeri

    Tuzlu Karamel için:

  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 su bardağıkrema
  • 1/4 çay kaşığıkaya tuzu

Lor Peynirli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı hazırlamak için, yulaflı bisküvileri un haline gelene dek rondodan geçirin. Tereyağını eritin ve bir kasede rondodan geçirdiğiniz bisküvileri, tereyağını, Hindistan cevizini, toz zencefili, tarçını  ve bir çimdik tuzu hamur haline gelene dek yoğurun.
  2. Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı serin ve hamuru kenarlara da gelecek şekilde yayın. Buzlukta 20 dakika bekletin.
  3. Kremasını hazırlamak için, geniş bir kaseye yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Ardından yumurtaları karışım içerisine teker teker ekleyerek yedirin.
  4. Buzlukta beklettiğiniz tabanı çıkarın ve krema karışımını üzerine ekleyin.
  5. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve fırının içerisine 1 kase su koyun. Hazırladığınız cheesecake'i fırına verin ve yaklaşık 50 dakika-1 saat, kontrollü olarak üzeri kızarana dek pişirin.
  6. Piştikten sonra cheesecake'i fırından çıkarmayın. Fırının kapağını aralayıp, fırın soğuyana dek bekletin. Oda sıcaklığına getirdiğiniz cheesecake'i buzdolabında 1 gece bekletin.
  7. Tuzlu karameli hazırlamak için bir tavaya toz şekeri ekleyin ve orta ateşte şeker eriyene dek ısıtın. Eriyen şeker, karamel rengini aldığında üzerine kremayı ekleyin ve hızlıca çırpın. Son olarak tuzu ilave edip, karıştırıp ocaktan alın.
  8. Merengi hazırlamak için pudra şekeri ve yumurta beyazını benmari usulü yumurta akları beyazlaşıncaya dek sürekli olarak çırpın. Ardından hemen ocaktan alın.
  9. Tezgahta, mikser yardımıyla karışım sertleşene dek çırpın. Hazır olan merengi pastanın üzerine dilediğiniz şekli vererek yayın. Pürmüz yardımıyla üzerlerini kızartın.
  10. Hazırlamış olduğunuz karamel sosu üzerine veya kenarına gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar