Limonlu Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gramtavuk kanadı
- 1 yemek kaşığıyoğurt
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 tatlı kaşığırendelenmiş limon kabuğu
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıkırmızı pul biber
- 1 çay kaşığıkekik
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıtuz
- 2 yemek kaşığıtereyağı
Pişirmek için:
Limonlu Tavuk Kanatları Tarifinin Pişirme Önerisi
Baharat miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Limonlu Tavuk Kanatları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk hariç tüm marinasyon malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.
- Ardından tavuk kanatlarını içine ilave ederek tüm sosu yedirerek karıştırın.
- Üzerini streç filmle sararak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Orta boylarda bir tavayı ocağın üzerine alın ve margarini ilave edin.
- Marine olan tavuk kanatlarını arkalı önlü birkaç dakika mühürleyin.
- Ardından bir fırın kabına aktarın ve 180 derecede yaklaşık 10-15 dakika kadar üzerleri ve içleri dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Limonlu Tavuk Kanatları Tarifinin Servis Önerisi
Limon dilimleri ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder