LİMONLU TAVUK KANATLARI TARİFİ

https://yemek.com/tarif/limonlu-tavuk-kanatlari/ | Limonlu Tavuk Kanatları Tarifi

Limonlu Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gramtavuk kanadı
  • 1 yemek kaşığıyoğurt
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığırendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığıkırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıtuz

    Pişirmek için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı

Limonlu Tavuk Kanatları Tarifinin Pişirme Önerisi

Baharat miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Limonlu Tavuk Kanatları Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk hariç tüm marinasyon malzemelerini bir kabın içinde karıştırın.
  2. Ardından tavuk kanatlarını içine ilave ederek tüm sosu yedirerek karıştırın.
  3. Üzerini streç filmle sararak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  4. Orta boylarda bir tavayı ocağın üzerine alın ve margarini ilave edin.
  5. Marine olan tavuk kanatlarını arkalı önlü birkaç dakika mühürleyin.
  6. Ardından bir fırın kabına aktarın ve 180 derecede yaklaşık 10-15 dakika kadar üzerleri ve içleri dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Limonlu Tavuk Kanatları Tarifinin Servis Önerisi

Limon dilimleri ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.

Yorumlar