Limonlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetyumurta
- 50 gramtereyağı
- 1/2 çay bardağıayçiçek yağı
- 2 su bardağıun
- 5 yemek kaşığıtoz şeker
- 3 yemek kaşığıpudra şekeri
- 1/2 çay kaşığızerdeçal
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilin
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 adetlimon kabuğu rendesi
Limonlu Buzluk Kurabiyesi Tarifinin Pişirme Önerisi
10
dakikadan fazla pişirmeyin, çıkarttığınızda yumuşak olmasından
endişelenmeyin, soğuyunca sertleşecektir. Buzluktan çıkartınca da yarım
saat bekletip önceden ısıtılmış 180 derecede 10 dakika pişirin.
Limonlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtayı mikserle çırpın, ayçiçeği yağını ekleyip tekrar çırpın.
- Toz şeker ve pudra şekerini de ekleyip çırpmaya devam edin.
- Tuz, zerdeçal, limon kabuğu rendesi kabartma tozu ve vanilini ekleyin karıştırın.
- Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyin, uygun kıvama gelene kadar az az ekleyin, kıvama gelince eklemeyi bırakın ihtiyaç olursa biraz daha un ekleyin.
- Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün, salatalık kalınlığında şekil verin, streç filme sarın yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
- Dinlendikten sonra yarım santim kalınlığında dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Limonlu Buzluk Kurabiyesi Tarifinin Servis Önerisi
İsterseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder