- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Limon Soslu Haşhaşlı Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığıhaşhaş tohumu
- 1 adetyumurta
- 1 su bardağısüt
- 1/2 su bardağısu
- 2 su bardağıun
- 1 çay kaşığıkarbonat
Krep Hamuru için:
- 2 adetlimon
- 100 gramtoz şeker
- 2 adetyumurta
- 1 adetyumurta sarısı
- 50 gramtereyağ
Limon Kreması için:
Limon Soslu Haşhaşlı Krep Tarifinin Püf Noktası
Limon sosunu piştikten sonra 3-4 dakika sürekli karıştırırsanız kabuk bağlamasını önlemiş olursunuz.
Limon Soslu Haşhaşlı Krep Tarifinin Pişirme Önerisi
Limon sosunu yaparken, içinde kaynayan su olan tencerenin üzerine bir kabın içine sosu koyup sürekli karıştırarak sosu benmari usulü pişirebilirsiniz.
Limon Soslu Haşhaşlı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Limonları ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. Suyunu sıktığınız limonları ve şekeri bir sos tenceresine alıp ocağın üstünde şeker eriyinceye kadar ısıtın.
- Yumurtaları bir kaba kırın ve iyice çırpın. Şekeri ve limonu ısıttığınız sos tenceresinin içine, yumurtaları yavaşça ekleyin ve kesilmemesi için hızlıca çırpın.
- Yumurtaları ekledikten sonra tencereyi tekrar ocağın üzerine alın ve en kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Tereyağını azar azar ekleyin. Sosunuz koyu bir kıvam alınca ocağın üstünden alın. Ocağın üstünden aldıktan sonra bir kaba aktarın ve mikserle 3-4 dakika çırpıp pürüzsüz bir kıvam aldırın. Soğuması için buzdolabına koyun.
Limon Sosu için:
- Yumurtayı kırın ve çırpın.
- Çırptığınız yumurtanın üzerine sütü ve suyu döküp çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri eleyin ve haşhaşı da ekleyip sıvı karışımın üzerine döküp iyice karıştırın.
- Tavayı kızdırın ve bir peçete yardımıyla hafifçe yağlayın.
- Kepçe yardımıyla krep hamurundan tavaya dökün.
- Krep hamurunun üzeri göz göz olmaya başlayınca krebin diğer yüzünü çevirip kısa bir süre daha pişirmeye devam edin. Bu işlemi krep hamurunuz bitene kadar tekrarlayın. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Krep Hamuru için:
Limon Soslu Haşhaşlı Krep Tarifinin Servis Önerisi
Limon sosu, bir kavanozun içine koyup buzdolabında muhafaza edebilir, pastalarınıza sos olarak da kullanabilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder