Limon kabuklarını atmayın!
• Limonlarınızı kullandıktan sonra rondodan geçirip buzdolabı poşetlerine doldurun ve dondurucuda saklayın. Daha sonra bunları keklerde, kurabiyelerde, zeytinyağlılarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
• Kullandığınız limonların kabuklarını bulaşık makinenize yerleştirirseniz, hem bardaklarınızın pırıl pırıl olmasını sağlarsınız hem de makinenin içinde kötü koku oluşmasını engellemiş olursunuz.
• Su ısıtıcılarının içine birkaç limon kabuğu atıp su ile kaynattığınızda içinde oluşan kireç katmanını yok etmiş olursunuz.
• Limon, mandalina ve portakal kabuklarını kurutup öğütün. Keklere ekleyin. Sebze kabuklarını kurutup öğütün ve tuzla karıştırıp aromalı tuz elde edin.
• Pirinci sakladığınız kavanoza limon kabuğu ekleyin. Zamanla limon kabuğunun aroması pirince işler, ortaya nefis kokulu bir pilav çıkar.
• Kullandığınız limonların kabuklarını bulaşık makinenize yerleştirirseniz, hem bardaklarınızın pırıl pırıl olmasını sağlarsınız hem de makinenin içinde kötü koku oluşmasını engellemiş olursunuz.
• Su ısıtıcılarının içine birkaç limon kabuğu atıp su ile kaynattığınızda içinde oluşan kireç katmanını yok etmiş olursunuz.
• Limon, mandalina ve portakal kabuklarını kurutup öğütün. Keklere ekleyin. Sebze kabuklarını kurutup öğütün ve tuzla karıştırıp aromalı tuz elde edin.
• Pirinci sakladığınız kavanoza limon kabuğu ekleyin. Zamanla limon kabuğunun aroması pirince işler, ortaya nefis kokulu bir pilav çıkar.
Yorumlar
Yorum Gönder