Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paketlazanya(yaprak hamur)
- 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 1 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
- 2 adethavuç(küp doğranmış)
- 400 gramorta yağlı kıyma
- 2 dişezilmiş sarımsak
- 2 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 4 adetrendelenmiş domates
- 2 adetdefne yaprağı
- 1,5 su bardağıbezelye
- 2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığıun
- 4 su bardağısoğuk süt
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1/4 çay kaşığırendelenmiş muskat cevizi
Beşamel sos için:
Lazanya Tarifinin Püf Noktası
Hazır lazanya yaprakları, haşlanma işlemi gerektirmemektedir.
Lazanya Tarifinin Pişirme Önerisi
Lazanyanın
kıymalı iç harcına arzuya göre; doğranmış kereviz sapı, maydanoz gibi
aromatik bitkiler ve kuru baharatlar ilave edebilirsiniz.Beşamel sos
yerine daha fazla rendelenmiş kaşar ya da değişik peynir çeşitleri
kullanarak da lazanya hazırlayabilirsiniz.
Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın.
- Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.
- Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.
- Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
- Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
- Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Çok yardımcın oldu teşekürler
YanıtlaSilAFİYET OLSUN İSTEDİĞİNİZ TARİFLERİ SİZE SUNMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ İSTEDİĞİNİZ TARİFLERİ YAZINIZ
Sil