Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
1,5 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Laz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti
için su ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte şerbet kıvamını
alana kadar pişirin ve ocağın altını kapatıp oda sıcaklığında soğumaya
bırakın.
- Baklava hamurunu hazırlamak için geniş bir kasede sulu yoğurt, sıvı yağ, su, tuz, kabartma tozu ve yumurtayı güzelce karıştırın.
- Bu karışımın üzerine yavaş yavaş ekleyerek, hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamurun tezgaha yapışmaması için nişasta serpiştirin ve yoğurduğunuz hamuru 18 eşit bezeye bölün.
- Muhallebisi için; ayrı bir kasede 1 su bardağı süt, yumurta sarıları, vanilin, nişasta, un ve limon kabuğu rendesini karıştırın.
- Geriye
kalan 4 su bardağı sütü tencereye aktarın. Üzerine 1 su bardağı toz
şekeri de ekledikten sonra ocağın altı açıkken, şeker eriyene kadar
karıştırın.
- Tencerede ısınan sütlü karışımdan bir kepçe
süt alın ve kasede hazırladığımız yumurtalı karışımın içerisine azar
azar ekleyerek ısılarını eşitleyin.
- Isıları eşitlenen
karışımları birleştirelim. Kasedeki karışımı azar azar tencereye ekleyin
ve sürekli olarak karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın.
- Tezgaha tekrar nişasta serpiştirin. Tüm bezeleri incecik olacak şekilde açın.
- Yağladığınız, fırına dayanıklı fırın kabının içerisine yufkayı yerleştirin. İlk yufkanın dışarıya doğru taşmasına izin verin.
- Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile ilk yufka katını fırça yardımıyla yağlayın.
- 17 katın her katını yağlayarak fırın kabınıza dizin.
- Hazırladığınız muhallebi karışımını yufkaların üzerine dökün.
- İlk katın taşan yufkalarını içe doğru katlayın.
- Üzerine son yufka katını da ekledikten sonra son kez yağlayın ve dilimleyin.
- 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin.
- Fırından
çıkardığınız laz böreğinin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan
şerbeti üzerine gezdirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Laz Böreği Tarifinin Servis Önerisi
Arzuya göre toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder