Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramun
- 1/2 paketyaş maya
- 200 gramsu
- 10 gramtuz
Hamur İçin:
- 500 gramdana kıyma
- 1 adetsoğan
- 1 dişsarımsak
- 1 adetdomates(kabuğu soyulup, doğranmış)
- 1 adetyeşil biber(doğranmış)
- 1 yemek kaşığıbiber salçası
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)
İç Harç İçin:
Lahmacun Tarifinin Püf Noktası
Mayalanma sürecinin hızlanması için ılık su kullanmalısınız.
Lahmacun Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz mermer bir plaka kestirerek taş fırında pişmiş havası yaratabilirsiniz.
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harç için, öncelikle soğan ve sarımsağı birlikte mutfak robotundan geçirin.
- Bir kapta kıyma, robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsak, domates, biber, salçalar, tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
- Hazırladığınız harcınızı dolaba kaldırın.
- Hamuru için, unu geniş bir kaba eleyin.
- Bir parça su yardımı ile yaş mayayı sulandırın.
- En son tuzu ilave edecek şekilde hamuru yoğurun. Bezeler halinde hafif unlanmış tezgahta üzerini nemli bezle mayalandırmaya bırakın.
- Fırını 170 derece fansız programa ayarlayın.
- Mayalanan bezeleri oklava veya merdane yardımıyla inceltin.
- İç harcı incelttiğiniz hamurlara paylaştırın ve fırında dilediğiniz ölçüde kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Lahmacun Tarifinin Servis Önerisi
Ayran yapmayı unutmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder