KUZU İNCİK TARİFİ


Kuzu İncik Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetkuzu incik
  • 15 adetarpacık soğan
  • 2 çorba kaşığızeytinyağı
  • 1 çorba kaşığıtereyağı
  • 1 silme tatlı kaşığıtoz şeker
  • 1 tatlı kaşığıkekik
  • 1 tatlı kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 litresu
  • 1 adetdefne yaprağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığıun

Kuzu İncik Tarifinin Püf Noktası

İnciklerimizi una bulamadan mühürlersek o müthiş nar gibi kızaran dış kabuğu elde edemeyiz. Fırındaki pişirme süresini inciğimizi kurutmamak adına kontrollü yapmakta fayda vardır.

Kuzu İncik Tarifinin Pişirme Önerisi

Mühürleme işlemi mutlaka sıcak tencerede sabırla yapılmalıdır.

Kuzu İncik Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iyice ısıttığımız ve yağ eklemediğimiz tencerede her yerini una buladığımız inciklerimiz her yeri kızarana kadar sabırla mühürlüyoruz.
  2. Mühürlenen inciklerimizin üzerine defne yaprağımızı ve suyumuzu ekleyeyip düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 50 dakika haşlıyoruz.
  3. Haşlanan incikleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alıyoruz.
  4. Tenceremize tereyağ ve zeytinyağ ekleyerek soyduğumuz arpacık soğanlarımızı soteliyoruz.
  5. Hafif renk almaya başlayan soğanlarımıza şekerimizi ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
  6. Bu aşamada iyice renk alan soğanların üzerine kekik ve karabiber ekleyerek soğanlı karışımımızı tepsimizdeki inciklerimizin üzerine ekliyoruz ve tuzluyoruz.
  7. İnciklerimizin üzerini tekrar yağlı kağıtla kapatıp fırında en az yarım saat daha pişirdikten sonra 10 dakika daha üzerini açarak kızartıyoruz.
  8. Nar gibi kızaran ve lokum gibi pişen inciklerimiz servise hazır :)

Kuzu İncik Tarifinin Servis Önerisi

Yanına nurdağı salatası ve fırında elma dilim patates çok yakışacaktır!

Yorumlar