Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir
gece önceden suda beklettiğiniz börülceleri süzdükten sonra bir
tencereye alın ve üstlerine geçecek kadar su ilave ettikten sonra,
börülceler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika haşlayın.
- Börülceler haşlanırken; soğanı, havucu ve biberi küp küp
doğrayın.Haşlanmış börülceleri süzün ve bir tencereye 4 yemek kaşığı
zeytinyağını alıp, kızdırın.
- Doğranmış soğanı pembeşelene dek kavurun ve ardından doğranmış biberi de ekleyip, biraz daha kavurun.
- Doğranmış havucu ve salçayı da ilave edip, salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.Haşlanmış börülceleri ve 5 su bardağı kaynar suyu ekleyip, güzelce karıştırın.Tuzunu da ilave ettikten sonra, kaynayana dek karıştırın ve
altını kısıp, kapağını da kapatıp, yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye
bırakın.Piştikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder