Kumru Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adetsandviç ekmeği
- 10 adetuzun sosis
- 150 gramsucuk
- 150 gramsalam
- 200 gramkaşar peyniri
- 1 adetdomates
- 1 yemek kaşığıtereyağı
Kumru Tarifinin Püf Noktası
Ekmeklerin
ortadan ikiye kesin ve tereyağıyla güzelce yağlayın. Isınmış ızgara
tavada tereyağıyla bir güzel ısıtın. Eğer izli tavanız yoksa normal
tavada veya fırında ısıtabilirsiniz.
Kumru Tarifinin Pişirme Önerisi
Kumru yapımında kullanacağınız malzemeleri ızgara yerine döküm tavada da kızartabilirsiniz.
Kumru Tarifi Nasıl Yapılır?
- İki parçadan oluşan ve iç kısımlarını küçük bir parça tereyağıyla yağladığınız sandviç ekmeklerini ızgara izli tavada gevrek bir hal alana kadar kızartın.
- Sosisleri uzun ince şeritler halinde jülyen doğrayın. Sucuk ve salamları halka şeklinde incecik kesin.
- Sap kısmını temizlediğiniz domatesi salamlarla aynı incelikte olacak şekilde dilimleyin. Kaşar peynirini dikdörtgen şeklinde kesin.
- Kalan tereyağını, ekmekleri de kızarttığınız ızgara izli döküm tavada eritin. Şerit şeklinde kesilmiş sosisleri, yüksek ateşte soteledikten sonra bir kenara alın.
- İncecik kesilmiş sucuk ve salamları çok kısa sürede arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Sandviç ekmeklerinin taban kısımlarına kızarmış sosis şeritleri paylaştırın. Üzerlerine sucuk ve salam dilimlerini yerleştirin. Domatesleri ekleyin.
- Son olarak; kaşar peynirlerini tavaya alın ve sadece bir taraflarını kızarttıktan sonra kumru sandviçlerin üzerine kızarmış kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Bırakın diğer kısmı kızarmış sucukların sıcaklığıyla erisin.
- Kapak kısımlarını kapattığınız sandviçleri, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kumru Tarifinin Servis Önerisi
İnce
ince dilimlenmiş domates dilimlerinin yanı sıra salatalık turşusu,
ketçap ve mayonez ilavesiyle hazırladığınız kumruları servis
edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder