KUMPİR TARİFİ

Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkadığınız büyük boy patateslerin üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Patateslerin üzerini keskin bir bıçak yardımıyla birkaç yerinden delin.
  2. Kumpirlik patatesleri, fırın kağıdı ya da alüminyum folyo (parlak tarafı gıdaya değmeyecek dışta kalacak şekilde) ile sıkıca sarın.
  3. İçlerinin çiğ kalmaması için patatesleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında 90 dakika kadar pişirin.
  4. Fırından çıkan ve kabukları sertleşen patateslerin orta kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla çizin.
  5. Arzu ettiğiniz miktar tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle patateslerin orta kısımlarını ezin. Patatesin sıcaklığıyla mutfak mis gibi tereyağı kokacak, hazır olun.
  6. Üzerlerine tuz serpiştirdiğiniz, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniriyle tatlandırdığınız fırında pişen patatesleri servis tabaklarına alın.
  7. Kabuğunu soyduğunuz havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Uç kısımlarını aldığınız kornişon salatalık turşularını küçük parçalar halinde doğrayın.
  8. Haşlanmış garnitür (bezelye, havuç, patates) karışımının suyunu süzdükten sonra mayonezle karıştırıp Amerikan salatasını hazırlayın.
  9. Kumpirlere sırasıyla; Amerikan salatası, rendelenmiş havuç, doğranmış kornişon salatalık turşusu, haşlanmış mısır, doğranmış çekirdeksiz yeşil ve siyah zeytin yanı sıra ketçap ilavesiyle bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kumpir Tarifinin Servis Önerisi

Kumpire eklenecek malzemelerde sınır yok. İncecik kıyılmış mor lahana, pancar turşusu, yeşillik, sosis, salam vb. ürünleri ekleyerek de kumpir hazırlayabilirsiniz.

Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adetbüyük boy patates
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adetorta boy havuç
  • 1 su bardağıhaşlanmış mısır
  • 1/2 su bardağıdoğranmış çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1/2 su bardağıdoğranmış çekirdeksiz yeşil zeytin
  • 8 adetkornişon salatalık turşusu
  • 4 yemek kaşığıamerikan salatası
  • 2 yemek kaşığımayonez
  • 2 yemek kaşığıketçap
  • 1/4 çay kaşığıtuz
  • 4 adetsosis

Kumpir Tarifinin Püf Noktası

Büyük boy, düzgün ve belirli bir kalınlıkta olan patatesleri seçmiş olmanız önemli. Fırından çıkan patateslerin orta kısmını açtıktan sonra vakit kaybetmeden tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniriyle patatesin iç kısmını ezmelisiniz.

Kumpir Tarifinin Pişirme Önerisi

Fansız programda fırını çalıştırırsanız patateslerin içinin nemli kalmasına yardımcı olursunuz.

Yorumlar