KREP YAPIMI TARİFİ


Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetyumurta
  • 1 su bardağısüt
  • 1 su bardağısu
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 6 yemek kaşığıun(tepeleme)
  • 1 çay kaşığıtuz

Krep Tarifinin Püf Noktası

Krep hamurunu hazırladıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.

Krep Tarifinin Pişirme Önerisi

Yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon tavayı bir kağıt havlu yardımıyla aralarda yağlamayı unutmayın. Böylelikle tavada biriken fazla yağı da almış olursunuz.Tatlı ya da reçelle servis edilen tatlı krepler hazırlamak için; krep hamuruna arzuya göre bir parça vanilya özütü ekleyebilirsiniz.

Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı sütü alın.Üzerine 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.1 yemek kaşığı sıvı yağ,  2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin.Üzerine 6 yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.Sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün.Hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın.Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartın.Aralarda teflon tavayı yağlayarak, krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Pişen krepleri servis tabağına alın. Soğutmadan sevdiklerinizle paylaşın.Afiyet olsun.

Yorumlar