Ana içeriğe atla
KREMALI TAVUKLU KUSKUS TARİFİ
Kremalı Tavuklu Kuskus Tarifi İçin Malzemeler
4 adetmantar
1 adetkapya biber
2 adetsarımsak
2 adettavuk bonfile
3 yemek kaşığısıvı yağ
1 tatl kaşığıtereyağı
1 su bardağıkuskus
3 çay kaşığıtuz
1,5 su bardağısıcak su
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıkekik
1 paketkrema(200 ml)
Kremalı Tavuklu Kuskus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek ısıtın ve kuskusları da ekleyerek hafifçe kavurun.
- Üzerine
bir çay kaşığı tuz ekledikten sonra sıcak suyunu koyun ve kapağını
kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra altını
kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada mantar, kapya biber, sarımsağı ince ince dilimleyin.
- Tavuk bonfileleri önce şerit halinde kesin ardından küp küp doğrayın.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek ısıtın ve küp doğradığınız tavukları ekleyin.
- 4-5 dakika kadar tavukları soteledikten sonra mantarları da ekleyin ve hafifçe karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Tavadaki tavuklara 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik ve ince dilimlediğiniz sarımsakları ekleyip karıştırın.
- Kapya biberleri de ekleyin ve 3-4 dakika kadar daha soteledikten sonra kremasını ekleyin.
- 5 dakika sonra kremanın kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın.
- Servis tabağına önce kuskusu, üzerine de kremalı tavukları koyun ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder