KOZALAK TATLISI TARİFİ


Kozalak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 160 grambitter çikolata
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığıkakao
  • 2 yemek kaşığıbal
  • 250 grammısır gevreği
  • 4 yemek kaşığıpudra şekeri(üzerine serpmek için)

Kozalak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bitter çikolataları benmari usulü eritin.
  2. Üzerine tereyağını ekleyin ve erimeye bırakın.
  3. Kakaoyu da ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Ocaktan aldığınız karışımın içerisine bal ve mısır gevreğini de ekleyip, malzemelerin birbirine geçmesi için iyice karıştırın.
  5. Limon sıkacağının iç kısmını streç ile kaplayın ve mısır gevrekli harcı doldurun.
  6. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra pudra şekeri serperek servis edin.

Yorumlar