Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gramkapya biber
- 5 adetdomates
- 3 dişsarımsak
- 1 çay bardağızeytinyağı
- 1 yemek kaşığısirke
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifinin Püf Noktası
Sirke
olarak da üzüm ya da elma sirkesi seçmenizi öneririz. Sirke şahane bir
lezzet katacaktır. Zeytinyağı miktarını damak zevkinize göre
artırabilirsiniz.
Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifinin Pişirme Önerisi
Domates, biber ve sarımsaklarınızı mangal közünde közlerseniz lezzeti daha da şahane olacaktır.
Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımıyla üzerinde küçük delikler açın. Fırın tepsisinin üzerine dizin.
- Domatesleri de yıkayıp kurulayın ve bıçak yardımıyla bıçak delik açın. Sarımsaklarla beraber fırın tepsisine dizin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, turbo ayarda 15-20 dakika kadar közleyin. Ardından çıkarıp camlı kapaklı bir kabın içerisine aktarın. Kapağını kapatıp terlemeye bırakın.
- 5 dakika sonra kapağını açıp biberlerin, domateslerin ve sarımsakların kabuklarını soyun. Biberlerin tohum kısımlarını da çıkarın.
- Ardından soyulmuş közlenmiş malzemelerin hepsini blendara aktarın. Üzerine zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi de ilave edin.
- Homojen kıvamlı bir püre olana kadar rondodan geçirin. Hafif koyu bir sos kıvamı alınca sosunuz hazır!
- Dilerseniz kavanozlara aktarıp kapaklarını kapatarak serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz, dilerseniz kahvaltınızda servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun
Yorumlar
Yorum Gönder