Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Servisi için:
1/4 demetmaydanoz
Sosu için:
1 yemek kaşığıun
2 yemek kaşığıtereyağı
2 su bardağısoğuk süt
1/2 su bardağısıcak su
1 tatlı kaşığıköri
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıtuz
Köri Soslu Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Sosu
süt yerine aynı oranda krema ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Ancak
kremayı kesilmemesi için; son anda ekleyin ve sosu çok fazla
kaynatmayın.
Köri Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın.Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin.1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.Kavrulan una 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder