KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gramkuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ

    Servisi için:

  • 1/4 demetmaydanoz

    Sosu için:

  • 1 yemek kaşığıun
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 su bardağısoğuk süt
  • 1/2 su bardağısıcak su
  • 1 tatlı kaşığıköri
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıtuz

Köri Soslu Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi

Sosu süt yerine aynı oranda krema ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Ancak kremayı kesilmemesi için; son anda ekleyin ve sosu çok fazla kaynatmayın.

Köri Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın.Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin.1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve  kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.Kavrulan una 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu  köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Yorumlar