KÖME ÇORBASI TARİFİ

Köme Çorbası Tarifi

Köme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığısüzme yoğurt
  • 1 adetyumurta
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 2 yemek kaşığıun
  • 5 su bardağısu
  • 1/2 su bardağıhaşlanmış nohut
  • 1/2 su bardağıhaşlanmış buğday
  • 1/2 su bardağıhaşlanmış yeşil mercimek
  • 1/2 adetpatates
  • 1 adetyeşil biber
  • 1/2 adetdomates
  • 1/2 adetpatlıcan
  • 1 tatlı kaşığıtuz

    Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 çay kaşığıkuru nane

Köme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın.
  2. Yeşil mercimeğin de suyunu değiştirerek siyah suyunu salmasını sağlayarak haşlayın.
  3. Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu karıştırın.
  4. Bu karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle karıştırın.
  5. Suyu ilave edin ve  çırpma teliyle karıştırın.
  6. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.
  7. Biberi, patatesi ve domatesi de küp küp doğrayın.
  8. Çorbanın içine önce buğday, mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika kısık ateşte pişirin.
  9. Tereyağını eritin ve kuru naneyi eriyen yağa ilave edin.
  10. Çorbaları kaseye alın ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!

Yorumlar