
Köme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığısüzme yoğurt
- 1 adetyumurta
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 2 yemek kaşığıun
- 5 su bardağısu
- 1/2 su bardağıhaşlanmış nohut
- 1/2 su bardağıhaşlanmış buğday
- 1/2 su bardağıhaşlanmış yeşil mercimek
- 1/2 adetpatates
- 1 adetyeşil biber
- 1/2 adetdomates
- 1/2 adetpatlıcan
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 çay kaşığıkuru nane
Üzeri İçin:
Köme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın.
- Yeşil mercimeğin de suyunu değiştirerek siyah suyunu salmasını sağlayarak haşlayın.
- Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu karıştırın.
- Bu karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle karıştırın.
- Suyu ilave edin ve çırpma teliyle karıştırın.
- Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.
- Biberi, patatesi ve domatesi de küp küp doğrayın.
- Çorbanın içine önce buğday, mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika kısık ateşte pişirin.
- Tereyağını eritin ve kuru naneyi eriyen yağa ilave edin.
- Çorbaları kaseye alın ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder