Köme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığısüzme yoğurt
1 adetyumurta
2 yemek kaşığızeytinyağı
2 yemek kaşığıun
5 su bardağısu
1/2 su bardağıhaşlanmış nohut
1/2 su bardağıhaşlanmış buğday
1/2 su bardağıhaşlanmış yeşil mercimek
1/2 adetpatates
1 adetyeşil biber
1/2 adetdomates
1/2 adetpatlıcan
1 tatlı kaşığıtuz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığıtereyağı
1 çay kaşığıkuru nane
Köme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın.
- Yeşil mercimeğin de suyunu değiştirerek siyah suyunu salmasını sağlayarak haşlayın.
- Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu karıştırın.
- Bu karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle karıştırın.
- Suyu ilave edin ve çırpma teliyle karıştırın.
- Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.
- Biberi, patatesi ve domatesi de küp küp doğrayın.
- Çorbanın
içine önce buğday, mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve
tuzu ilave ederek 25 dakika kısık ateşte pişirin.
- Tereyağını eritin ve kuru naneyi eriyen yağa ilave edin.
- Çorbaları kaseye alın ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder