KOLAY MANOLYA TATLISI


  • 2 yemek kaşığıun
  • 2 adetyumurta sarısı
  • 1 su bardağışeker
  • 1 paketvanilya
  • 1 kutukrema(200 ml)
  • Yarım kilogramçilek(ya da muz)
  • 1 paketyulaflı bisküvi

Kolay Manolya Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Nişastanın mısır nişastası olmasına özen gösterin.

Kolay Manolya Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sütümüzü tencereye boşaltıyoruz. Şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı da ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp 2-3 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
  2. Vanilini ekleyip karıştırıp kenara alıyoruz. Hafif soğuyunca kremayı ekleyip kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  3. Kuplarımızın en altına rondodan geçirilmiş bisküvi ekliyoruz ve bir kepçe kremadan koyuyoruz.
  4. Sonrasında meyvelerimizi dizip tekrar muhallebi koyuyoruz, en son üstünü bisküviyle kaplayıp en az 5-6 saat dolapta dinlendiriyoruz.

Yorumlar