- 2 yemek kaşığıun
- 2 adetyumurta sarısı
- 1 su bardağışeker
- 1 paketvanilya
- 1 kutukrema(200 ml)
- Yarım kilogramçilek(ya da muz)
- 1 paketyulaflı bisküvi
Kolay Manolya Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Nişastanın mısır nişastası olmasına özen gösterin.
Kolay Manolya Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sütümüzü tencereye boşaltıyoruz. Şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı da ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp 2-3 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
- Vanilini ekleyip karıştırıp kenara alıyoruz. Hafif soğuyunca kremayı ekleyip kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Kuplarımızın en altına rondodan geçirilmiş bisküvi ekliyoruz ve bir kepçe kremadan koyuyoruz.
- Sonrasında meyvelerimizi dizip tekrar muhallebi koyuyoruz, en son üstünü bisküviyle kaplayıp en az 5-6 saat dolapta dinlendiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder