KISIR TARİFİ



Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağıince bulgur
  • 1,5 su bardağısıcak su
  • 2 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay bardağızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığıpul biber
  • 2 adetlimon suyu
  • 1/2 çay bardağınar ekşisi
  • 6 daltaze soğan
  • 1/2 demetmaydanoz
  • 1/2 demettaze nane

    Kısır Tarifinin Püf Noktası

    Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.

    Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

    2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar