1/2 demettaze nane
Kısır Tarifinin Püf Noktası
Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve
maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.Yanında marullarla ya da dilediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder