Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boypancar
- 100 gramvişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 yemek kaşığıelma sirkesi
Daha doğal ve açık kırmızı bir renk vermek için:
- 1 paketkrem şanti
- 1 su bardağısüt
- 200 gramlabne peyniri
Dolgusu için:
- 2 damlakırmızı gıda boyası
Kırmızı rengi için:
- 200 gramtereyağı
- 1 su bardağışeker
- 3 su bardağıun
- 1 adetyumurta sarısı
- 1 paketkabartma tozu
Kurabiye hamuru için:
Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Doğal
karışım kurabiyeye görseldeki kırmızı rengi vermeyecektir. Bu nedenle
aynı rengi elde etmek istiyorsanız gıda boyası kullanabilirsiniz. Doğal
karışımla rengi hafif pembe ve kırmızı arasında bir renk olacaktır.
Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı rengi vermek için öncelikle pancarları 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Çıkarıp doğrayın. Blendera alın. Üzerine vişneleri ve elma sirkesini ilave edin.
- Blenderdan geçirin. Ortaya çıkan karışımı tülbent yardımıyla süzdürün. Dilerseniz bu sıvıyı renk vermesi için 1 kaşıkta karışımın kendisini ilave ederek kurabiye hamurunun içerisinde kullanabilirsiniz.
Doğal bir kırmızılık vermek için:
- Kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Soğuk bir halde küp küp parçalara ayırdığınız tereyağını şeker ile birlikte çırpın. Kremamsı bir kıvam aldığında içine yumurtanın sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin. Gıda boyası kullanacaksanız bu aşamada ekleyin ve birlikte çırpın.
- Gıda boyası kullanmak istemiyorsanız hazırladığınız karışımı kullanmak istiyorsanız bu aşamada sıvısından bir miktar, karşımın kendisinden de birkaç kaşık ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın. Gıda boyası kullanacaksanız bu aşamayı atlayın.
- Son olarak içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek kurabiye hamurunu toparlamaya başlayın.
- Fırın tepsinizin üzerine pişirme kağıdı serin. Kurabiyelerinize şekil verin ve daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Kurabiyeleriniz pişerken dolgu malzemelerini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içine süt ve toz krem şantiyi alıp güzelce çırpın. Ardından içine labne peyniri ilave ederek çırpmaya devam edin. Dolgunuz hazır!
- Kurabiyelerinizin fırından çıkarın ve soğumaya alın. Kurabiyeleriniz soğuduğunda dolgu malzemesini bir sıkma torbasına alın. Bir kurabiyenin üzerine karışımdan sıkın, üzerine bir kurabiye daha koyarak sandviç şeklini verin. Kurabiyelerinizi afiyetle tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder