Kırmızı Biber Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adetkırmızı kapya biber
- 2 adetpatates
- 100 grambeyaz peynir
- 1 avuçince doğranmış dereotu
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
İç harcı için:
- 4 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıelma sirkesi
- 5 yemek kaşığısızma zeytinyağı
- 1/2 adetlimonun suyu
- 1 çay kaşığıtuz
Sosu için:
Kırmızı Biber Sarması Tarifinin Pişirme Önerisi
Biberleri kendiniz közleyebileceğiniz gibi, közlenmiş olarak hazır da satın alabilirsiniz. İç harcına patates koymadan da yapabilirsiniz.
Kırmızı Biber Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri közlemek için yıkayın, kurulayın ve ortalarına bıçakla birer küçük yarık açtıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yanyana dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.
- Közlenmiş olan biberlerin dış kabuklarını elinizle hafifçe sıyırarak soyun ve çekirdeklerini çıkartıp, her bir biberi boyuna olacak şekilde ortadan ikiye bölün.
- İç dolgusu için; patatesleri haşlayın, soyun ve ezerek püre haline getirin.
- Püre haline getirdiğiniz patateslerin üstüne peyniri rendeleyin, ince doğranmış dereotunu ilave edin, tuz ve karabiberini de ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Her bir biberin yarısını iç tarafı yukarı gelecek şekilde önünüze alın. Biberin daha kalın olan kısmına iç dolgusundan bir miktar koyun ve rulo yaparak sarın.
- Hazırladığınız kırmızı biber sarmalarını bir servis tabağına alın.
- Sosu için; zeytinyağını, limon suyunu ve sirkeyi bir kaba alıp içine sarımsakları rendeleyin. Tuz da ilave edip güzelce karıştrın.
- Hazırladığınız sosu , servis tabağına aldığınız kırmızı biber sarmalarının üstüne gezdirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.Afiyet olsun.:)
Yorumlar
Yorum Gönder