Kırmızı Biber Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adetkapya biber
- 1 avuçceviz içi
- 1 tutammaydanoz
- 2 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 silme tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıtuz
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
Kırmızı Biber Ezmesi Tarifinin Püf Noktası
Zamandan
tasarruf etmek için, dilerseniz bu tarifi hazır közlenmiş biber
kullanarak da yapabilirsiniz. Közleme işlemini dilerseniz ocakta da
yapabilirsiniz.
Kırmızı Biber Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kapya biberlerini yıkayın, bıçakla üstlerine birer kesik atın ve fırın kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, biberler közlenene dek yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Biberler fırında közlendikten sonra çıkartın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.
- Kabuklarını soyduğunuz közlenmiş biberleri bir mutfak robotuna atın. Üstlerine ceviz, maydanoz, sarımsak, salça ve baharatları da ilave edip robotu çalıştırın ve ezme kıvamına gelene dek robottan çekin.
- Karışım iyice ezildikten sonra zeytinyağını da ekleyip, iyice karıştırın.
- Ezmeniz hazır, dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder