Kilis Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetpatates
- 4 adetdomates
- 500 gramorta yağlı kıyma
- 3 adetbiber
- 3 çay kaşığıtuz
- 2 tatlı kaşığıkırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığıkarabiber
- 1 adetsoğan
Kilis Tava Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir.
Kilis Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın (çok ince olmasınlar) ve tepsinin kenarına dizin.
- Kıymanızı derin bir kaba alın, üzerine öğüttüğünüz biber-soğan karışımını dökün.
- Baharatların tümünü ekleyin. Miktarlarını damak zevkinize göre dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
- Elinizle karıştırmaya başlayın. Hafifçe yoğurun. Ancak malzemeler karıştığında yoğurmayı hemen bırakın. Çok fazla yoğurursanız etiniz sert olacaktır.
- Patatesleri madeni paradan biraz daha kalın olacak şekilde dilimleyin.
- 30 cm çaplı bir tepsinin zeminine dilimlediğiniz patatesleri dizin.
- Patateslerin üzerine etinizi eşit kalınlıkta yayın. Ancak tepsinin kenarına yapışacak yerler kalmamasına özen gösterin ki yanmasın.
- Eti yaydıktan sonra tepside dilediğiniz sayıda porsiyona bölün.
- 200 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kıyma piştikten sonra fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder