Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 1/2 su bardağıtoz şeker
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 1 su bardağıhindistan cevizi
- 1 su bardağıgaleta unu
- 1 su bardağıceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 paketkabartma tozu
Keki İçin:
- 1 litresüt
- 1 su bardağımısır nişastası
- 1 çay bardağıtoz şeker
- 1 paketvanilin
- 1 pakettoz krem şanti
Kreması için:
- 1,5 su bardağısu
- 1 su bardağıtoz şeker
- 2 damlataze sıkılmış limon suyu
Şerbeti için:
- 1 su bardağıhindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Şeker taneleri eriyene kadar sürekli karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın.
- Kıvam alıp şurup kıvamına yaklaşan şerbete limon suyunu ekleyip kestirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde dinlendirin.
- Tatlının
kekini hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları
derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri
tamamen eriyene kadar karıştırın.Sırasıyla; sıvı yağ, rendelenmiş Hindistan cevizi, galeta unu, ince
çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu ekleyip karıştırma işlemini
sürdürün.Pişireceğiniz kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek
karışımını eşit olarak yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece
fırında 30 dakika kadar pişirin.Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp içine çekmesi için bekletin.Kreması için; süt, nişasta ve toz şekeri derin bir tencereye alıp
sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen
kremayı ocaktan indirmeden önce vanilin ekleyin ve karıştırıp ocaktan
alın.Ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ilavesiyle çırparak karıştırın.Krema karışımını şerbetini çeken tatlının üzerine yayın.Hindistan cevizini de tüm yüzeye serpiştirin.Buzdolabında soğuttuktan sonra süsleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder