KIBRIS TATLISI TARİFİ


Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Keki İçin:

  • 3 adetyumurta
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 1/2 su bardağısıvı yağ
  • 1 su bardağıhindistan cevizi
  • 1 su bardağıgaleta unu
  • 1 su bardağıceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1 paketkabartma tozu

    Kreması için:

  • 1 litresüt
  • 1 su bardağımısır nişastası
  • 1 çay bardağıtoz şeker
  • 1 paketvanilin
  • 1 pakettoz krem şanti

    Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağısu
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 2 damlataze sıkılmış limon suyu

    Üzeri İçin:

  • 1 su bardağıhindistan cevizi

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Şeker taneleri eriyene kadar sürekli karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın.
    2. Kıvam alıp şurup kıvamına yaklaşan şerbete limon suyunu ekleyip kestirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde dinlendirin.
    3. Tatlının kekini hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.Sırasıyla; sıvı yağ, rendelenmiş Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.Pişireceğiniz kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını eşit olarak yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp içine çekmesi için bekletin.Kreması için; süt, nişasta ve toz şekeri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan indirmeden önce vanilin ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.Ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ilavesiyle çırparak karıştırın.Krema karışımını şerbetini çeken tatlının üzerine yayın.Hindistan cevizini de tüm yüzeye serpiştirin.Buzdolabında soğuttuktan sonra süsleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Yorumlar