Kestaneli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gramkestane
- 200 gramşekersiz çiğ krema
- 200 grambeyaz çikolata
Dolgu kreması için:
- 4 adetyumurta
- 4 yemek kaşığıtoz şeker
- 2 yemek kaşığısu
- 4 yemek kaşığıun
- 1 yemek kaşığıkakao
- 1 tatlı kaşığıvanilya özütü (arzuya göre)
Keki için:
- 1 pakettoz krem şanti
- 1,5 çay bardağısoğuk süt
Üzeri için:
Kestaneli Rulo Pasta Tarifinin Püf Noktası
Kuruyup
rulo yapma esnasında çatlamaması için hazırladığınız keki 7-8 dakika
kadar pişirmeniz gerekiyor. Fırından çıkan keki yağlı pişirme kağıdından
dikkatli bir şekilde ayırıp rulo şeklinde sarmanız önemli.Buzdolabında
dinlenen dolgu kremasını blender yardımıyla sadece 1-2 dakika
karıştırmanız yeterli olacaktır. Aksi takdirde krema yağ görünümünü
alır.
Kestaneli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pastanın üzerinde ve arzuya göre dolgu kremasında yer vereceğiniz kestaneleri hazırlamak için; uç kısımlarını kestiğiniz kestaneleri fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp kabukları açılana kadar fırınlayın.
- Rulo pastanın dolgu kremasını hazırlamak için; şekersiz çiğ kremayı küçük bir sos tenceresine alın, kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Krema üzerinde küçük köpükler belirdiğinde parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın.
- Ocaktan aldıktan sonra karıştırarak soğuttuğunuz karışımı buzdolabına kaldırıp ganaj kıvamını alması için bekletin.
- Keki için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Karışım köpük köpük olup beyaza çalan bir renk almaya başladığında su ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
- Vanilya özütü, un ve kakaoyu azar azar ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir kat olacak şekilde serdiğiniz hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin.
- Kek kısa sürede pişeceğinden dolgu kremasını dolaptan çıkartıp blender yardımıyla 1-2 dakika kadar karıştırın.
- Fırından alıp dinlendirdiğiniz kek üzerine dolgu kremasını sürüp rulo şeklinde sarın. Bu aşamada pişen keki dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayırın. Rulo pasta hazır.
- Fırından çıkardığınız kestanelerin kabuklarını dikkatli bir şekilde ayıklayın. Mutfak robotunda ufak parçalar haline getirin. Üzeri için; toz krem şanti karışımını, soğuk süt ilavesiyle kıvam alana kadar karıştırın.
- Rulo pastanın üzerini çırpılmış krem şantiyle kaplayın. Üzerine kestane kırıklarını serpin. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Kestaneli Rulo Pasta Tarifinin Servis Önerisi
Pişirdikten sonra küçük parçalar haline getirdiğiniz kestane kırıklarına arzuya göre dolgu kremasında da yer verebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder