Kemik Suyuna Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boydana kemiği(ya da kuzu)
- 1 adetsoğan
- 3 dişsarımsak
- 1,5 - 2 litresu
- 1 adetdefne yaprağı
- 4-5 adettane karabiber
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay bardağıtel şehriye(isteğe bağlı)
Kemik Suyuna Çorba Tarifinin Püf Noktası
Kemiklerinizi
ortalama 1 saat kadar kaynatmaya özen gösterin. İçerisine su ilave
etmeniz gereken durumlar olduğunda mutlaka sıcak su ilavesinde bulunun.
Kemik Suyuna Çorba Tarifinin Pişirme Önerisi
Kemik Suyuna Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kemikleri derin bir tencerenin içerisine alın. Üzerine soyulmuş soğan ve sarımsakları, defne yaprağı ve tane karabiberleri ekleyin.
- Suyu da ilave ederek orta ateşte ortalama 1 saat kadar pişirin. Kemiklerin tüm lezzeti suya geçinceye ve kemikler hafif yumuşayana kadar bu işleme devam edin. Varsa üzerindeki etlerin de yumuşamasını sağlayın.
- Kemikler lezzetini ve vitaminini tamamen suya geçirince içerisinden kemikleri, soğan, sarımsak, defne yaprağı ve tane karabiberleri alın.
- İsteğe bağlı içerisine tel şehriye ilave edin. Tel şehriyeler yumuşayınca içerisine tuz da ekleyin, damak zevkinize bağlı baharatlar da ilave edebilirsiniz. Ocaktan alıp servis edin. Afiyetler olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder