Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu havuz yapıp su, süt, şeker ve mayayı ekleyin. Elinizle mayayı eritin.
- Tuzu ve sıvıyağı ekleyip yumuşak hamur yapın. Hamur iki kat kabarana dek mayalandırın.Mandalina kadar bezeler alıp ince açın.
- Yapışmaz tavada pişirin.
- Diğer tarafta; sıvı yağ koyduğunuz tavaya kıymayı alıp suyunu çekene kadar pişirin. İnce doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Sırası ile rendelediğiniz domatesler, salça, su ve baharatları ekleyin. Suyunu hafif çekince ocaktan alın.
- Pişirdiğiniz yufkaların arasına kat kat bu harçtan pay edin, üzerini maydanozla süsleyerek bolca ayran servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder