Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetbütün ekmek
- 1 demetmaydanoz
- 2 dişsarımsak
- 400 gramkaşar
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek Tarifinin Püf Noktası
Bayat ekmek kullanırsanız fırında daha fazla kıtırdayacaktır.
Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 derece fansız programda ayarlayın.
- Bütün ekmeği, yatay ve dikey kareler oluşturacak şekilde bıçakla derinlemesine kesin.
- Tereyağı ve zetinyağını eritin.
- Sarımsakları minik minik parçalar halinde doğrayın ve ısınan tereyağı-zeytinyağı karşımının içinde kavurun.
- Maydanozları ince ince kıyın ve sarımsaklarla beraber bir kaç kez çevirin.
- Kaşar peynirini ince ince dilimleyin.
- Ekmeğin kestiğiniz kısımlarına önce kaşar peynirlerini daha sonra da sarımsaklı maydanozlu karışımı ilave edin.
- Bütün kesikleri peynir ve sos ile doldurup, fırına atın. 15-20 dakika peynir tamamen eriyene kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz üzerine maydanoz ekleyerek dilimleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder