1 çay kaşığı sumak
Karışık Piyaz Tarifinin Püf Noktası
Bakliyatları
bir gece önceden ıslatırsanız, daha çabuk haşlanırlar. Damak zevkinize
göre içerisine haşlanmış yeşil mercimek ve börülce de ilave
edebilirsiniz.
Karışık Piyaz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış kuru fasulye, nohut ve barbunyayı derince bir salata tabağına alın.
- Kuru soğanı yarım halka şeklinde, ince ince doğrayın ve bol tuzla ovun. Ardından yıkayın ve kaseye ilave edin.
- İnce ince doğradığınız taze soğanları ve ince doğranmış maydanozları da kaseye ekleyin.
- Biberleri de ince ince doğrayın ve ilave edin, ardından sarımsakları içine rendeleyin.
- Domatesi
küp küp doğrayın ve ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sirke,
tuz ve baharatları bir kasede karıştırın ve hazırladığınız piyazın
üzerine gezdirin.Güzelce karıştırın ve servis edin.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder