Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adetorta boy patlıcan
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetbüyük boy kuru soğan
- 2 adetyeşil biber(iç harcı için)
- 350 gramkıyma
- 2 dişsarımsak
- 1/2 tatlı kaşığıbiber salçası
- 1/2 tatlı kaşığıdomates salçası
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 2 adetdomates
- 6 adetorta boy yeşil sivri biber
- 1 avuçmaydanoz
- 1 su bardağıayçiçek yağı
Kızartmak için:
Karnıyarık Tarifinin Pişirme Önerisi
Patlıcanlar kızardığı zaman lezzeti artan (kabul etmek gerek) karnıyarığı, daha sağlıklı bir şekilde hazırlamak isterseniz patlıcanları, üzerine zeytinyağı sürüp fırında közledikten sonra pişirebilirsiniz.
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkadığınız patlıcanları, pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı da üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin.350 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip son kez karıştırarak ocaktan alın.Acısını alıp, pijamalı soyduğunuz 6 adet patlıcanı kızartın.Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
- Orta kısımlarından patlıcanları yarın.
- Hazırladığınız iç harçtan bol bol ekleyin
- Patlıcanların üzerine birer cherry domates ve biber dilimleri ekleyin.
- Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak, dilerseniz tereyağlı pirinç pilavı eşliğinde servis edin, afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder