Karakuş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetyumurta
- 1 çay bardağıyoğurt
- 1 çay bardağısu
- 1/2 çay bardağızeytinyağı
- 1 tatlı kaşığısirke
- 1/2 çay kaşığıkabartma tozu
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 5 su bardağıun
- 3 yemek kaşığınişasta
Açmak için:
- 1/2 su bardağısıvı yağ
Kızartmak için:
- 3,5 su bardağısu
- 3 su bardağıtoz şeker
- 1/2 adetlimon
Şerbeti için:
Karakuş Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Soğuk
şerbet-sıcak tatlı denklemi şerbetli tatlıların çoğunda olduğu gibi bu
tatlıda da geçerli. O yüzden öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya
bırakmalısınız.
Karakuş Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi
Tatlınızı
yağda kızartmak istemiyorsanız fırında da yapabilirsiniz, ama orijinali
yağda kızartılarak yapılmaktadır. Fırında pişirmek istiyorsanız 180
derece fırında üstü kızarana dek pişirmeniz yeterli olacaktır.
Karakuş Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbetinizi hazırlayarak işe başlayın. Şerbet için gerekli olan su ve toz şekeri bir tencereye alın, içerisine yarım limonun suyunu sıkın ve kabuğuyla birlikte llimonu da içine atın.
- Ocağın altını açın ve şeker eriyene dek karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Şerbetiniz hazır, limonun kabuğunu içinden çıkartın ve soğumaya bırakın.
Şerbetini hazırlamak için:
- Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir yoğurma kabında karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Un az gelirse bir miktar daha ilave edebilirsiniz.
- Hamuru yoğurduktan sonra hamuru 6 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın ve bu bezelerin üstünü nemli bir bezle öreterek yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamuru için:
- Ceviz içini, tarçını ve toz şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. İç harcınız hazır.
İç harcı hazırlamak için:
- Hamur dinlendikten sonra, hamuru açacağınız zemine bolca nişasta serpin.
- Bezelerden birini alın ve üstüne de nişasta serperek, açabildiğiniz kadar ince bir hamur açın. Bezelerden birini alın ve üstüne de nişasta serperek, açabildiğiniz kadar ince bir hamur açın.
- Bezeyi bu şekilde açtıktan sonra, açtığınız yufkanın yarısına kadar kısmını, yaklaşık 3 parmak genişliğinde olacak şekilde akordiyon şeklinde katlayın.
- Katladığınız bu kısma yan yana, öbek öbek hazırladığınız iç harçtan, aralarında 2 parmak kadar mesafe bırakarak koyun.
- Yufkanın katlamadığınız diğer yarısını da akordeon şeklinde olacak şekilde, öbek öbek koyduğunuz iç harcın üzerine kapatın ve üstüne hafifçe bastırın.
- Öbeklerin yanlarından hamuru büzüştürerek parmağınızla bir şeker paketi yapıyormuşçasına sıkıştırın.
- Sıkıştırdığınız yerlerden öbekleri kesin ve açılmaması için yanlarından tekrar sıkıştırarak minik minik şeker paketleri şeklinde tatlınızı şekillendirin.
- Bu şekilde tüm hamuru hazırlayın.
- Hazırladığınız tatlıları, bolca yağ koyup, iyice kızdırdığınız bir kızartma tavasına alın ve hamurları içine atın, altını kısın ve bu şekilde çevirerek altını ve üstünü güzelce kızartın.
- Kızarttığınız tatlıları soğumuş olan şerbetin içine atın.
- Şerbetin içinde 15 dakika kadar beklettikten sonra bir servis tabağına alın, toz antep fıstığıyla süsledikten sonra servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder