Kalamar Tava ve Tarator Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetbütün kalamar
- 1 şişemaden suyu
- 1 tatlı kaşığıtoz şeker
- 1/2 çay kaşığıkarbonat
- 1/4 çay kaşığıtuz
- 3 yemek kaşığıun
- 2 su bardağıayçiçek yağı
Kızartmak için:
- 2 dilimbayat ekmek içi
- 2 yemek kaşığıceviz içi
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığısüzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığılimon suyu
- 2 dişrendelenmiş sarımsak
- 1/2 çay kaşığıtuz
Tarator sos için:
Kalamar Tava ve Tarator Sos Tarifinin Püf Noktası
Kalamarları
beklettiğiniz karışımda maden suyu yerine bira ya da süt kullanmayı
tercih edebilir, vaktiniz varsa kalamarları marine karışımında bir gün
kadar bekletebilirsiniz.Tarator sosun yapımında katı durumda olan süzme
yoğurt yerine arzuya göre mayonez kullanabilirsiniz.Karışımda bekleyen
kalamarları sertleşmemesi için durulamadan una buladıktan sonra
kızartın.
Kalamar Tava ve Tarator Sos Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişirme işlemini fritözde de gerçekleştirebilirsiniz.
Kalamar Tava ve Tarator Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün halde satın aldığınız kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın.
- Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın.
- Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın.
- Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.
- Hazır durumda olan kalamarı arzu ettiğiniz kalınlıkta halka halka doğrayın.
- Kalamarları; toz şeker, tuz ve karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun. Giderek yumuşayan kalamarlara maden suyunu ekledikten sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
- Bu esnada kalamar tavanın olmazsa olmazı tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Ekmek kırıntılarını ceviz içi ile birlikte mutfak robotunda çekin.
- Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
- Marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, durulamayın. Unu düz bir servis tabağına alın. Suyu süzülen kalamarların her bir tarafını una bulayın.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Una buladığınız kalamarları, kızgın ve derin yağda renk alana kadar kızartın. Fazla yağlarını bırakması için 5 dakika kadar kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kalamarları servis tabağına alın.
- Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu ile birlikte servis edin. Sıcak bir başlangıç, atıştırmalık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder