KAKAOLU YULAF KEPEĞİ TOPLARI TARİFİ


https://yemek.com/tarif/kakaolu-yulaf-kepegi-toplari | Kakaolu Yulaf Kepeği Topları Tarifi

Kakaolu Yulaf Kepeği Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adethurma
  • 3 adetgünkurusu kayısı
  • 1 adet küçük boymuz
  • 2 çay bardağıyulaf kepeği
  • 4 yemek kaşığıdövülmüş fındık(kavrulmamış)
  • 1 tatlı kaşığıkakao
  • 2 yemek kaşığısüt
  • 2 çay kaşığıtarçın

Kakaolu Yulaf Kepeği Topları Tarifinin Pişirme Önerisi

Tatlandırmak için içerisine farklı kuru meyveler, bal, pekmez ya da agave şurubu ilave edebilirsiniz.

Kakaolu Yulaf Kepeği Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hurmalarınız çok kuruysa işe hurmaları yumuşatarak başlayın.
  2. Bir kasenin içine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika bekletikten sonra suyun içinden çıkarın.
  3. Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
  4. Günkurusu kayısıları minik minik doğrayın.
  5. Hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin.
  6. Ardından içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın.
  7. Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin.
  8. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın.
  9. Tüm harca bu işlemi uygulayın ve bittikten sonra bir tabağa alın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.

Yorumlar