Kakaolu Yulaf Kepeği Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adethurma
- 3 adetgünkurusu kayısı
- 1 adet küçük boymuz
- 2 çay bardağıyulaf kepeği
- 4 yemek kaşığıdövülmüş fındık(kavrulmamış)
- 1 tatlı kaşığıkakao
- 2 yemek kaşığısüt
- 2 çay kaşığıtarçın
Kakaolu Yulaf Kepeği Topları Tarifinin Pişirme Önerisi
Tatlandırmak için içerisine farklı kuru meyveler, bal, pekmez ya da agave şurubu ilave edebilirsiniz.
Kakaolu Yulaf Kepeği Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurmalarınız çok kuruysa işe hurmaları yumuşatarak başlayın.
- Bir kasenin içine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika bekletikten sonra suyun içinden çıkarın.
- Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
- Günkurusu kayısıları minik minik doğrayın.
- Hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin.
- Ardından içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın.
- Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin.
- Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın.
- Tüm harca bu işlemi uygulayın ve bittikten sonra bir tabağa alın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.
Yorumlar
Yorum Gönder