KAHVALTILIK TATLI TARİFİ


Kahvaltılık Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

    İç harcı için:

  • 2 adetelma(rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığıtoz şeker
  • 1 tatlı kaşığıtarçın
  • 4 yemek kaşığıceviz(doğranmış)
  • 2 yemek kaşığıkuru üzüm
  • 1 adetyumurta

    Tatlı hamuru için:

  • 1/2 çay kaşığıtoz şeker
  • 1/2 çay bardağısıvı yağ
  • 1 su bardağısüt
  • 1,5 su bardağıun
  • 1 çay kaşığıkabartma tozu
  • 1 paketvanilin
  • 1 çay kaşığıtarçın

    Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığıpudra şekeri

Kahvaltılık Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları yıkayın, soyun ve rendeleyin.
  2. Tavada erittiğiniz tereyağ ile rendelenmiş elmaları hafifçe soteleyin.
  3. Elmaların üzerine toz şeker ve tarçın ekleyin. Yumuşayıncaya dek tavada sotelemeye devam edin.
  4. Elmalar yumuşadığında üzerine kuru üzüm ve cevizi ilave edin ve karıştırın. Ardından ocaktan alın.
  5. Elmalı iç harcı saracağınız tatlı hamur için önce yumurta ve şekeri bir mikser yardımıyla kabarıncaya dek çırpın.
  6. Sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
  7. Kalan kuru malzemeleri de ekleyin ve sıvı malzemelerle birleşinceye dek çırpmaya devam edin.
  8. Yağladığınız tost makinesine bir kepçeyle hazırladığınız sıvı karışımı dökün.
  9. Her iki tarafını da yüksek ısıda 3 dakika pişirin.
  10. Tatlı hamurun içine hazırladığınız elmalı iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sararak servis tabağına alın. Üzerin pudra şekeri serperek servis edin.

Yorumlar