Kahvaltılık Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Kahvaltılık Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmaları yıkayın, soyun ve rendeleyin.
- Tavada erittiğiniz tereyağ ile rendelenmiş elmaları hafifçe soteleyin.
- Elmaların üzerine toz şeker ve tarçın ekleyin. Yumuşayıncaya dek tavada sotelemeye devam edin.
- Elmalar yumuşadığında üzerine kuru üzüm ve cevizi ilave edin ve karıştırın. Ardından ocaktan alın.
- Elmalı iç harcı saracağınız tatlı hamur için önce yumurta ve şekeri bir mikser yardımıyla kabarıncaya dek çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kalan kuru malzemeleri de ekleyin ve sıvı malzemelerle birleşinceye dek çırpmaya devam edin.
- Yağladığınız tost makinesine bir kepçeyle hazırladığınız sıvı karışımı dökün.
- Her iki tarafını da yüksek ısıda 3 dakika pişirin.
- Tatlı
hamurun içine hazırladığınız elmalı iç harçtan koyun ve rulo şeklinde
sararak servis tabağına alın. Üzerin pudra şekeri serperek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder