KADAYIF ÇANAĞINDA MUHALLEBİ TARİFİ

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

    Kadayıf Çanakları İçin:

  • 1/2 su bardağıpudra şekeri
  • 1/2 su bardağıeritilmiş tereyağı
  • 150 gramkadayıf
  • 50 gramkavrulmuş file badem

    Muhallebi İçin:

  • 2,5 su bardağısüt
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 1 paketvanilin
  • 1 adetyumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığımısır nişastası

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifinin Püf Noktası

Muhallebinin içine koyacağınız nişasta ve vanilini eleyerek eklemek kıvamın pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır. Muhallebiyi pişirirken çırpma teliyle sürekli çırpmaya özen gösterin.

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

    Kadayıf Çanaklarını Hazırlamak İçin:

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Kadayıfları elinizle ufak parçalara ayıracak şekilde didikleyin.
  3. Erimiş tereyağı ve pudra şekerini kadayıflarla karıştırın.
  4. Muffin kalıplarına ölçünüze göre kadayıfları yarısına göre doldurun.
  5. Su bardağı yardımıyla bastırarak kalıpların içini çukurlaştırın.
  6. Fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.

    Muhallebinin Hazırlanışı:

  1. Sütü bir tencereye alın.
  2. Yumurta sarısını, şekeri, vanilini ve mısır nişastasını ilave edin.
  3. Muhallebinizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
  4. Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Kızaran kadayıf çanaklarını soğuduktan sonra muhallebiyle doldurun. Üzerine kavrulmuş file badem ilave ederek servis yapın. Afiyetler olsun.

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz muhallebinin üzerine dondurma koyarak da servis edebilirsiniz.

Yorumlar