Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 su bardağıpudra şekeri
- 1/2 su bardağıeritilmiş tereyağı
- 150 gramkadayıf
- 50 gramkavrulmuş file badem
Kadayıf Çanakları İçin:
- 2,5 su bardağısüt
- 1/2 su bardağıtoz şeker
- 1 paketvanilin
- 1 adetyumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığımısır nişastası
Muhallebi İçin:
Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifinin Püf Noktası
Muhallebinin içine koyacağınız nişasta ve vanilini eleyerek eklemek kıvamın pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
Muhallebiyi pişirirken çırpma teliyle sürekli çırpmaya özen gösterin.
Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Kadayıfları elinizle ufak parçalara ayıracak şekilde didikleyin.
- Erimiş tereyağı ve pudra şekerini kadayıflarla karıştırın.
- Muffin kalıplarına ölçünüze göre kadayıfları yarısına göre doldurun.
- Su bardağı yardımıyla bastırarak kalıpların içini çukurlaştırın.
- Fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
Kadayıf Çanaklarını Hazırlamak İçin:
- Sütü bir tencereye alın.
- Yumurta sarısını, şekeri, vanilini ve mısır nişastasını ilave edin.
- Muhallebinizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
- Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Kızaran kadayıf çanaklarını soğuduktan sonra muhallebiyle doldurun. Üzerine kavrulmuş file badem ilave ederek servis yapın. Afiyetler olsun.
Muhallebinin Hazırlanışı:
Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz muhallebinin üzerine dondurma koyarak da servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder