Kabune Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 adetsoğan(piyazlık doğranmış, tuzla ovulmuş)
750 gramdana gerdan(düdüklüde pişirilmiş)
2,5 su bardağıbaldo pirinç
1,5 çay kaşığıtuz
1/2 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
2 su bardağınohut(haşlanmış)
2 su bardağıet suyu
1,5 su bardağısu
Kabune Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dana
gerdanı suyla birlikte düdüklüde iyice yumuşayana dek pişirin. Kalan
suyu pilavda kullanmak için saklayın. Nohutları bir gece önceden ıslayın
ve ertesi günü yumuşayana dek pişirin.
- Soğanları piyazlık doğrayın. Tuzla birlikte ovunn. Tencerenin tabanına soğanları yerleştirin.Düdüklüde pişmiş olan etleri didikleyin ve soğanların üzerine ekleyip yayınYıkanmış pirinçleri etlerin üzerine ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serpiştirin.Haşlanmış olan nohutları pirinçlerin üzerine ekleyin.Son olarak etleri haşladığınız suyu ve 1,5 su bardağı suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı ateşte 10 dakika, ardından kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.Pilavı 15 dakika demlendirin. Ardından tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin.Tabaklara porsiyonlayarak sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder