Kabaklı Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetyumurta
- 7-8 dalmaydanoz
- 1,5 su bardağısüt
- 1 adetkabak
- 2 su bardağıun
- 1 çay kaşığıtuz
Kabaklı Krep Tarifinin Püf Noktası
Unu
eleyerek ve azar azar ilave ederseniz krepleriniz daha yumuşacık ve
lezzetli olacaktır. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat
edin. Dilerseniz tam buğday unu da kullanabilirsiniz.
Kabaklı Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı ayrı bir kapta rendeleyin ve suyunu sıkın. Maydanozları ince ince kıyın.
- Başka bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine sütü ilave ederek güzelce çırpın. Ardından kabakları ve kıyılmış maydanozları da ekleyerek karıştırın.
- Son olarak unu ilave ederek güzelce çırpın. Tavanızı yağlayın ve ısıtın.
- Isınan tavaya yarım kepçe kadar krep harcından yayın. Arkalı önlü pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın.
- Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder