Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adetorta boy kabak
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 3 dişsarımsak
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetbüyük boy domates
- 1/2 tatlı kaşığıdomates salçası
- 2 yemek kaşığıpirinç
- 2 su bardağısıcak su
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 demetdereotu
Servisi için:
Kabak Yemeği Tarifinin Püf Noktası
Yemeği
sulandırmaması için kabakların çekirdekli kısımlarını yemek
hazırlığında kullanmayın. Ayrıca rendelediğiniz kabaklarla birlikte
mücver hazırlığında kullanabilirsiniz.Arzuya göre kabakları yarım ay
şeklinde doğrayın. Tencereye tek sıra halinde dizip pişirin.
Kabak Yemeği Tarifinin Pişirme Önerisi
Salça
yerine mevsiminde ve sulu rendelenmiş bol domates kullanmayı tercih
edebilirsiniz.Pirinç yerine bulgur kullanabilir arzuya göre sade olarak
da pişirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder