Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 grambal kabağı
- 3 su bardağıtoz şeker
- 1 su bardağısu
- 1 su bardağıince çekilmiş ceviz içi
- 3 adetkaranfil
Kabak Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla limon suyu damlatarak kıvamlandırabilirsiniz.
Kabak Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi
Kabak
dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile yaklaşık üç saat kadar
bekletmeniz önerilir. Böylece şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi
ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir.
Cevizle servis ederek, tatlınızın lezzetine lezzet katabilirsiniz.Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak tatlısı için yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin.
- Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştirin ve 1 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletin.
- Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilave edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika kadar pişirin.15 dk pişenkabaklarınızı 180 derece de fırınlayın ,
- Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.
- İnce çekilmiş ceviz içi ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder